In Nederland bouwen we elke dag aan werkplekken waar veiligheid en gezondheid vooropstaan. De Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) helpt organisaties niet alleen om risico’s op te sporen, maar ook om proactief verbeteringen door te voeren. Met een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) of een Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) krijgen medewerkers inzicht in hun vitaliteit en de invloed van werk op hun gezondheid — een waardevolle basis voor duurzame inzetbaarheid. Samen, via medezeggenschapsraden, Arbo commissies en de inzet van de Nederlandse Arbeidsinspectie, groeien we naar een toekomst waarin veiligheid méér is dan naleving: het wordt onderdeel van onze bedrijfscultuur. Elke stap die we zetten, groot of klein, versterkt de preventie en maakt de werkvloer veiliger voor de generaties die volgen.
Bij Assist Verzuim staat het bevorderen van preventie en duurzame inzetbaarheid centraal. Samen streven we naar een veilige en gezonde werkplek. We ondersteunen zowel werkgevers als werknemers bij het zetten van de juiste stappen richting een gezond werkklimaat, met als doel ziekteverzuim te voorkomen. Onze aanpak is veelzijdig en kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf en de medewerkers.
Wanneer we met werkgevers in gesprek zijn, medewerkers ondersteunen of intern sparren, werken we intensief samen om elke situatie het maatwerk te bieden dat het verdient. We begrijpen dat een kwetsbare gezondheid ook bepaalde karaktereigenschappen naar voren kan brengen die om een zorgvuldige benadering vragen. Hoe makkelijk het soms ook aan de buitenkant lijkt, iedere situatie vraagt om een andere aanpak. In plaats van ons te laten leiden door beperkingen, richten we ons erop om, op de juiste momenten, de kansen te benutten die bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
Binnen ons team werkt de Casemanager nauw samen met de bedrijfsarts en Praktijkondersteuner Bedrijfsarts om een holistische benadering te waarborgen. De Casemanager fungeert als het aanspreekpunt van zowel werkgever als werknemer, coördineert het verzuimproces en bewaakt de Wet van Poortwachter. De bedrijfsarts heeft de medische expertise en geeft advies over de belastbaarheid en werkhervatting van de werknemer, terwijl de Praktijkondersteuner Bedrijfsarts zorgt voor de praktische ondersteuning, zoals het monitoren van het herstel en het begeleiden van medewerkers naar een gezonde werkhervatting. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we niet alleen naar de beperkingen kijken, maar ook naar de mogelijkheden om een duurzame en gezonde werkplek voor iedereen te creëren.
Bij Assist Verzuim geloven we in de kracht van samenwerking en maatwerk om gezondheid en inzetbaarheid op de werkvloer te waarborgen. Elke situatie is uniek, en samen zorgen we ervoor dat werknemers zich ondersteund voelen en werkgevers kunnen rekenen op gezonde en gemotiveerde werkkracht. We staan klaar om samen met jou te werken aan een gezonde en veilige werkplek voor iedereen!
There are no results matching your criteria. Please try again with different criteria.
Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.
Elk bedrijf is anders, en dat geldt ook voor de ondersteuning bij verzuim. Daarom bieden wij drie abonnementen aan – Basis, Uitgebreid en Compleet – zodat u altijd een pakket vindt dat bij uw bedrijf past.
Verzuimabonnement afsluiten